Afsluiting

Positief Egoïsme kan er voor zorgen dat je meer rust en vrijheid voelt. Wanneer je meer aan jezelf gaat denken en jezelf een betere zelfzorg gunt, zal je merken dat je gelukkiger wordt. Daarnaast zal je ook zien dat de mensen zich prettiger gaan voelen met jou in de buurt. Je hebt een zorghart en dat is hartstikke mooi. Je zult daarom niet snel doorschieten naar de valkuilen van egoïsme.

Het maakt je misschien zelfs een completer persoon wanneer je het durft om eens wat vaker nee te zeggen en daarmee een andere kans geeft in zijn of haar kracht om te komen.

We zijn gewend vanuit onze kernkwaliteit “Zorgzaamheid” door te schieten naar onze valkuilen. over bezorgdheid, Betuttelend, Vastklampen, Overnemen, Beschermend zijn. Er ontstaan dan vaak triggers, waardoor wrijving, weerstand en zelfs verzuim kunnen ontstaan.
Je zou kunnen zeggen dat jouw valkuil vanuit je zorgzaamheid eigenlijk heel egoïstisch overkomt naar een ander. Je doet dit onbewust uit eigenbelang .

Je ontneemt ruimte bij een ander. En zo kan jouw goedheid er voor zorgen dat een ander dit als negatief gaat ervaren. Leef je meer vanuit Positief Egoïsme, dan ben jij je er bewust van dat je wat vaker nee mag zeggen en een stap terug kan doen.
Het is dan juist goed voor een ander, je bent namelijk duidelijk. Bovendien zal het jou energie geven om (langer) door te kunnen. Het houdt je scherp en mentaal fit voor de toekomst.

Heel veel succes met de uitvoering in de praktijk.

Met een positieve groet,

Gert-Jan Hilbrink
 Hilbrink Coaching
www.hilbrinkcoaching.nl
info@hilbrinkcoaching.nl