Inhoud
Training delen met anderen

Training

Natuurlijk leiderschap over je eigen lichaam en geest

Natuurlijk leiderschap over je eigen lichaam en geest

In deze e-learning voor Zorgprofessionals” Natuurlijk Leiderschap over je eigen lichaam en geest” gaan we terug naar de basis. We gaan kijken naar onszelf, naar onze kern, onze basis Natuurlijk Leiderschap begint bij jezelf. Zorgen voor jezelf, is een teken van zelfrespect. Je kunt geen grote dingen op je werk doen als je je niet goed voelt. Natuurlijke leiders eten goed, sporten, en nemen tijd voor ontspanning en zorgen goed voor hun lichaam en geest. Kwalitatief goede zorg dragen voor anderen kan je alleen als je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel op een hoog niveau kan presteren.

Modules

In zes modules daag ik je uit te onderzoeken;

  • Hoe je als natuurlijk leider bewuster met je energie omgaat.
  • Je meer luistert naar je intuïtie.
  • Je niet laat leiden door negatieve gedachten.
  • Je meer in het hier en nu bent.
  • Focus hebt voor jouw persoonlijke doelen. Je de juiste lichaamstaal uitstraalt.
  • Je durft los te laten en volledig durft te gaan genieten.

Opdrachten

Door het maken en ervaren van diverse opdrachten ga je meer ontdekken waar jij voor staat, wat de doelen in je leven zijn en welke waarden voor jou belangrijk zijn. Je weet wat je wil in het leven, niet alleen persoonlijk maar ook professioneel.  Je formuleert een helder antwoord op de vraag “welk verschil wil ik maken in deze wereld?’’

Leiderschap gaat over mensen. Als sterke natuurlijk leider maak je collega’s warm voor jouw visie en inspireer je hen om te werken aan mooie gemeenschappelijke doelen. De beste leiders zijn niet bang om hun kwetsbare kant te laten zien.

Veelgestelde vragen

Waarom coaching en leiderschapstraining met inzet van paarden?

Het paard is eerlijk, heeft geen ego, staat met vier benen op de grond en is altijd in het hier en nu.

Waarom paarden goede coaches zijn? 

Paarden zijn zeer sensitief en vangen via hun “antennes” onze non-verbale communicatie op. Een paard is puur en voelt ook de pure essentie van de mens aan.  Het hoofd of te wel het ego staat een paard niet in weg, ze prikken feilloos door het “masker” heen. Iets waar wij mensen niet altijd bij stilstaan omdat we vaak in ons hoofd zitten in plaats van wat we echt willen vanuit ons hart. Het paard laat zich tijdens een coachsessie niet van de wijs brengen door wat wij bewust of onbewust anders willen uitstralen of zeggen. Tijdens een coachsessie geef ik de deelnemer een opdracht om samen met het paard uit te voeren, zelf kijk ik toe hoe de deelnemer dit aanpakt en hoe het paard reageert. Het gedrag en lichaamstaal die het paard toont dient als een spiegel voor de deelnemer. – De feedback die het paard geeft en het gevoel dat de deelnemer hierbij ervaart, creëert bewustwording bij de deelnemer van zijn eigen gedrag en het effect hiervan op anderen. Door de bewustwording tijdens de coachsessie met een paard krijg je de mogelijkheid tot persoonlijke groei en ontwikkeling, een investering in jezelf.