Inhoud
Training delen met anderen

Training

ASS (over) prikkeling op de werkvloer

ASS (over) prikkeling op de werkvloer

Deze training is gemaakt voor (jong) volwassenen met ASS, of diegene die zich herkent in kenmerken van autisme. Deze training geeft naast de nodige theorie, concrete tips en handvatten om beter om te gaan met (over) prikkeling op het werk en/of in sociale omgaan met anderen. In deze online training nodigen we je uit om te onderzoeken wat voor jou werkt in je dagelijkse leven. Aan de hand van oefeningen/ vragen leer je om meer zelfvertrouwen te krijgen, waardoor je meer plezier en voldoening zult hebben op je werk.

Situatie

  • Je vind het spannend om het gesprek aan te gaan met je collega’s, leidinggevende, om hulp te vragen, keuzes te maken en grenzen te stellen.
  • Je merkt dat je snel overprikkeld bent en dat dit je belemmerd in je werkzaamheden.
  • Je ervaart regelmatig spanning, je voelt je opgejaagd en prikkelbaar.

Ben je er klaar mee met die spanningen!!

Dan ben jij klaar om te leren en te onderzoeken hoe je beter kunt omgaan met (over)prikkeling op de werkvloer. Je zult tools en tips krijgen en je zult aan de slag gaan met de vragen/ oefeningen die in elke les zitten.

Modules

In deze training zullen we de volgende onderwerpen behandelen;

  • Les 1 Ik laat zien wie ik ben

Veel mensen worstelen met hun zelfvertrouwen. Ze twijfelen bijvoorbeeld over hun mogelijkheden en of ze met autisme wel voldoen aan de verwachtingen van anderen. Dat is jammer, want mensen met ASS hebben zoveel mooie kanten en kwaliteiten. In deze les ga je ontdekken hoe krachtig en uniek je eigenlijk bent, zodat je met plezier je werk en het leven ervaart. We gaan aan de slag met oefeningen en vragen om in je kracht te gaan staan.

  • Les 2 Ik maak krachtige keuzes en stel prioriteiten

Dit is de tweede les van het programma (over) prikkeling op de werkvloer, met als onderwerp: Ik maak krachtige keuzes en stel prioriteiten. Het blijkt in de praktijk dan mannen en vrouwen met autisme het vaak lastig vinden om keuzes te maken. In deze les leer je om vaardigheden te ontwikkelen om op een voor jou prettige manier keuzes te maken. Verder is het van belang om de juiste prioriteiten te stellen, een goede dag planning te maken. We gaan aan de slag met oefeningen en vragen om gestructureerd de juiste keuzes te maken in je dagelijkse werkzaamheden

  • Les 3 Ik ben de baas over mijn gedachten

Dit is de derde les van het programma (over) prikkeling op de werkvloer, met als onderwerp: Ik ben de baas over mijn gedachten. In deze les ga je leren hoe jij zelf bepaalt om te gaan met die negatieve gedachten. Een goede baas over je gedachten, word je niet zomaar. De skills die jou tot een goede baas maken, moet je oefenen, herhaaldelijk tot je meer en meer vertrouwen krijgt. Hoe fijn zou het zijn om weer meer rust in je hoofd te hebben en zelfverzekerd de juiste keuzes kunt maken.

  • Les 4 Ik zorg goed voor mezelf

Dit is de vierde en laatste les van het programma (over) prikkeling op de werkvloer, met als onderwerp: Ik zorg goed voor mezelf. Mensen met autisme passen zich vaak aan  en doen erg hun best om het iedereen naar de zin te maken. De valkuil is dan , dat je jezelf verliest. In deze laatste les gaan we met diverse oefeningen aan de slag. Hoe zorg je voor minder prikkels? Hoe stel jij je grenzen? Goed voor jezelf zorgen is belangrijk, kan je meer rust geven en hierdoor zul je je krachtiger gaan voelen, zowel op lichamelijk, als op mentaal gebied.